Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Меѓународен ден на холокаустот на 27 јануари

25.01.2018 - Pressemitteilung
Remembrance for the victims of National Socialism
Remembrance for the victims of National Socialism© Thomas Trutschel/ photothek.net

Наша задача е да го одржиме сеќавањето на холокаустот и споменот на жртвите на националсоцијализмот. Не само денес, на денот на холокаустот.

Секој ден холокаустот мора да ни биде опомена да ги штитиме правата на секој човек и да се ангажираме против изолацијата, омразата и нечовечноста.

поопширни информации на англиски јазик...

Verwandte Inhalte

nach oben