Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Амбасадорот Герберих во посета на Кавадарци

27.02.2018 - Pressemitteilung
Амбасадорот Герберих и градоначалникот Јанчев во разговор со медиумите
Амбасадорот Герберих и градоначалникот Јанчев во разговор со медиумите© Општина Кавадарци

Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер
Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер© DRÄXLMAIER-Macedonia

На 22 февруари амбасадорот Герберих беше во посета на градот Кавадарци каде оствари средба со градоначалникот на општината, г-дин Јанчев.

Во продолжение амбасадорот ја посети фабриката на германскиот инвеститор Дрекселмаер, во која се вработени над 6000 лица. Н.Е. Герберих го поздрави ангажманот на компанијата на полето на стручното образование, и нивните бројни проекти од социјален карактер.

Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер
Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер© DRÄXLMAIER-Macedonia

Verwandte Inhalte

nach oben