Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

16 возила за македонската гранична полиција

13.02.2018 - Pressemitteilung
Донација за македонската гранична полиција
Новите возила Дачија Дастер© МВР

Донација за македонската гранична полиција
Новите возила Дачија Дастер© МВР

На 12 февруари во Струга, во присуство на Mинистерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, и неговиот заменик Нухиу, заменик амбасадорот, Марко Акватичи, во рамките на свечена церемонија ѝ предаде на македонската гранична полиција 16 теренски возила во вредност од 240.000 евра.

Двете страни ги истакнаа добрите билатерални односи и значењето на соработката, особено и во однос на прашањата поврзани со безбедноста за земјата и за целиот регион.

Verwandte Inhalte

nach oben