Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Традиционалниот Божиќен пазар на амбасадата

Галерија на фотографии

Како секоја година, Амбасадата и оваа година го организираше својот традиционален Божиќен пазар во сабота, на 1 декември, пред првиот адвент.

Како секоја година дојдоа многу посетители за да ги пробаат класичните божиќни јадења како греано вино, вафли, колбаси, и како и секоја година, приходите ќе се донираат за добротворни цели.

Дедо Мраз и детскиот хор се погрижија за божиќна атмосфера.

Традиционалниот Божиќен пазар на амбасадата

Почеток на страницата