Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Германија е во полуфинале!

Галерија на фотографии
VIII IHF Men's Youth (U19) World Championship 2019
VIII IHF Men's Youth (U19) World Championship 2019© IHF

Од 6 до 18 август 2019 г. во Скопје се одржува Светското првенство во ракомет во категорија мажи У19. За соработниците во Амбасадата тоа е одлична можност да го видат германскиот тим од близу и да навиваат за него.

Амбасадорот Герберих ги прими спортистите и навивачите кои допатуваа во Скопје во резиденцијата и во опуштена атмосфера ја искористи приликата да дознае повеќе за младинскиот ракометарски спорт на Германија.

Секако дека и понатаму ќе ја поддржиме репрезентацијата и се надеваме дека ќе имаме можност за навивање и во финалето на ова светско првенство. Голем чекор е направен: Германија е во полуфинале!

Германија е во полуфинале!

Почеток на страницата