Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Семинар за новинари од средна и источна Европа

Breaking News

Breaking News, © Colourbox

Текст

Саксонската фондација за медиумско образование распишува конкурс за учество во семинар за новинари од средна и источна Европа, кој ќе се одржи од 16 до 27 септември 2019 година во Лајпциг.

Сите новинари, кои не се постари од 40 години и кои располагаат со добро познавање на германскиот јазик имаат можност да аплицираат до 2 август 2019 година.

Поопширни информации може да се најдат на овој линк.

Почеток на страницата