Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Стипендии во областа животна средина и заштита на природата

Текст

Германската Сојузна Фондација за животна средина и заштита на природата (DBU) распишува конкурс за стипендии за истражувачки проекти и усовршување во областа животна средина и заштита на природата. Стипендиите се за шест месеци односно една година.

Рокот за аплицирање завршува на 1 август 2018 година.

Поопширни информации може да се најдат овде.

www.dbu.de

Почеток на страницата