Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Сојузната канцеларка Ангела Меркел во посета на Македонија

Сојузната канцеларка Ангела Меркел во Македонија

Македонските министри за надворешни работи и за одбрана ја пречекуваат Сојузната канцеларка Ангела Меркел, © Bundesregierung/Guido Bergmann

Соопштение за печат

На 8 септември сојузната канцеларка, Ангела Меркел, престојуваше во Скопје. Таа имаше средби со премиерот Зоран Заев и претседателот на најголемата опозициска партија во земјата, Христијан Мицкоски.

„Постои интензивна размена меѓу нашите економии. Нашите земји ги поврзува пријателската и успешна соработка“, изјави сојузната канцеларка по средбата со премиерот Зоран Заев. Во фокусот на разговорите беше, пред сѐ, регионалниот развој.

Галерија

Почеток на страницата