Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Летна академија за новинари од средна и источна Европа

Deutschland Hilft und das Auswärtige Amt fördern Nachwuchsjournalismus

Deutschland Hilft und das Auswärtige Amt fördern Nachwuchsjournalismus  , © Thomas Trutschel/photothek.net

09.12.2019 - Соопштение за печат

Институтот за унапредување на млади публицисти распиша конкурс за летна академија, која ќе се одржи од 5 јули до 24 јули 2020 година во Минхен, Германија.

Учесниците мора да имаат добро познавање на германскиот јазик.

Програмата предвидува тренинзи во врска со класичните новинарски стилски форми (вест, извештај, интервју, репортажа), online-истражување, online-верификација како и мobile reporting.

Поопширни информации може да се најдат тука.

Рокот за аплицирање завршува на 15 февруари 2020 година.

Почеток на страницата