Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Амбасадорот Герберих изрази сочувство по повод страшната автобуска несреќа

Velas acesas

Velas acesas, © colourbox

Соопштение за печат

14.02.2019

Амбасадорот на Сојузна Република Германија, Томас Герберих, испрати телеграма со сочувство до премиерот Заев и министерот за здравство Филипче по повод страшната автобуска несреќа вчера попладне:
„Длабоко ме погоди веста за тешката автобуска несреќа на автопатот Скопје-Тетово што се случи вчера вечер. Ви изразувам најдлабоко сочувство и од името на германската Амбасада. Нашето длабоко сочувство го упатувам особено до семејствата на жртвите.“

Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë, Thomas Gerberich, dërgoi telegram ngushëllimi Kryeministrit Zaev dhe Ministrit të Shëndetësisë Filipçe me rastin e aksidentit të rëndë të autobusit dje pasdite:
„Me tronditje e kuptova lajmin e mbrëmjes së djeshme lidhur me aksidentin e rëndë të auto-busit në autostradën Shkup – Tetovë. Më lejoni që edhe në emër të Ambasadës Gjermane T’ju shpreh ngushëllimet tona të sinqerta, e në veçanti ngushëllime u shprehim familjarëve të viktimave.“

Почеток на страницата