Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

"Bau1haus" - Фотографско патување околу светот

Десау-Рослау

Десау-Рослау, © Klaus-Dietmar Gabbert/zb/dpa

23.10.2019 - Соопштение за печат

Од 2009 година, фотографот Жан Молитор од Берлин патува низ светот во потрага по наследници на Баухаус – во Берлин, Казабланка, Штутгарт или Хавана, Санкт Петербург или Гватемала, Виена или Букаву во Конго.

Дел од резултатите од неговата потрага, Жан Молитор сега ќе ги претстави во рамките на изложбата на фотографии во Скопје.

Термин на отворањето: 5 ноември 2019 г., 20:00 ч.
Место: Музеј на современата уметност Скопје (ул. Самоилова бб)


Почеток на страницата