Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Културни настани на амбасадата во ноември

Дел од Берлинскиот ѕид со цртеж

Дел од Берлинскиот ѕид со цртеж, © picture alliance/chromorange

23.10.2019 - Соопштение за печат

Во ноември срдечно каниме на културни настани, чија тема ќе бидат два јубилеја: 100 години Баухаус и 30 години од падот на Ѕидот во Берлин.

Со изложба на фотографии, би сакале да Ви ја претставиме највлијателната образовна установа во областа на архитектурата, уметноста и дизајнот. На отворањето ќе присуствува фотографот Жан Молитор, чие дело ќе се изложи.
Поопширно...

На 9 ноември 1989 година падна Берлинскиот ѕид, кој за време на Студената војна, ја делеше Германија повеќе од 28 години. По тој посебен повод срдечно каниме на филмско попладне на тема падот на Ѕидот и Берлин.
Поопширно...

Почеток на страницата