Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Институтот Аспен Германија распишува конкурс

Logo Aspen Institute Germany

Logo Aspen Institute Germany, © Aspen Institute Germany

20.01.2020 - Соопштение за печат

Институтот Аспен Германија ги поканува заинтересираните тинк-тенкови и организации за политички истражувања од Западен Балкан да аплицираат за посета во Берлин, како дел од Програмата за европеизација преку процес.
Оваа програма има за цел да им помогне на организациите од Западен Балкан
1) подобро да ја разберат политичката сцена во Берлин;
2) да го прошират своето познавање за Германија, за германската политика, а особено за германската политика во однос на Западeн Балкан;
3) да ја зајакнат ефективноста на нивното застапување;
4) да се сретнат со берлински организации и креатори на политики и
5) да бидат домаќин на тркалезна маса во Берлин.

Поопширни информации за конкурсот.

Почеток на страницата