Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Стипендиска програма за изучување на германскиот јазик за 2020 година

Deutschkurs für ausländische Studierende, Uni Bonn (Archivbild)

Deutschkurs für ausländische Studierende, Uni Bonn (Archivbild), © picture alliance / JOKER

28.01.2020 - Соопштение за печат

Покраината Баварија распишува конкурс за стипендиска програма за изучување на германскиот јазик, наменета за студенти и млади академци.

Рокот за аплицирање завршува на 23 март 2020 година.

Поопширни информации може да се најдат на следниот линк:
Стипендии

Почеток на страницата