Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Стипендиска програма на Германската сојузна фондација за животна средина

Glückssymbol: vierblättriger Klee

Glückssymbol: vierblättriger Klee, © dpa

22.05.2020 - Соопштение за печат
Logo der Deutschen Bundesstiftung Umwelt
Logo der Deutschen Bundesstiftung Umwelt© DBU

Германската сојузна фондација за животна средина објавува конкурс за стипендиска програма за  дипломци. Целта на програмата е професионално усовршување во Германија на тема заштита на животната средина и природата. Програмата трае од 6 до 12 месеци и опфаќа и интензивен курс по германски јазик.

Поппширни информации може да се најдат тука.Почеток на страницата