Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Повик до сите поранешни стипендисти во Германија

07.07.2022 - Текст

Драги алумни,

Како Германска амбасада ни е многу важно да одржиме добри контакти со алумните на нашите германски стипендиски програми. За да можеме и во иднина да имаме размена со Вас и да Ве поздравиме на нашите настани, потребна е еднократна регистрација во нашата новата алумни банка на податоци. Затоа ги молиме сите заинтересирани алумни да ни пратат мејл со следните податоци:

  • Име, презиме и податоци за контакт (мејл адреса, опционално број на телефон)
  • Звање/титула и организација
  • Актуелно живеалиште
  • Кога и од која организација сте ја добиле стипендијата за Германија (на пример ДААД-стипендија од јули 2020 г. до јануари 2021 г.)

Срдечно Ви благодариме

Вашата Германска амбасада

Почеток на страницата