Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Конечно повторно Денови на германскиот филм!

12.10.2022 - Текст

Германската амбасада, заедно со Кинотека Скопје, Центарот за Балканска соработка Лоја во Тетово и Europe House во Струмица и Крива Паланка, Ве покануваат на Денови на германскиот филм.

Амбасадорката Холштајн ги отвора филмските денови на 15 октомври во 20:00 часот во Кинотека Скопје со поздравно обраќање, а потоа како прв филм ќе биде прикажан „Јас сум твојот човек“, добитникот на Германската филмска награда 2021 година.

Филмовите се прикажуваат на оригиналниот јазик, германски, со превод на македонски и албански јазик.

Цената на влезницата за Кинотеката во Скопје е симболичнa и изнесува 100 денари.
Влезот е бесплатен во станатите градови.

Програма

Почеток на страницата