Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Фудбал поврзува

Галерија на фотографии

На традиционално организираните следења на натпреварите во кои игра германската репрезентација - годинава во рамките на светското фудбалско првенство 2018 во дворот на германската амбасадата - беа поканети и членовите од Фудбалскиот клуб за глуви „Слобода“ од Скопје, кои со големо задоволство зедоа учество во следењето на натпреварот на 27 јуни и меѓу другото договорија пријателска средба/нматпревар со тимот на фудбалерите од амбасадата.

Амбасадорот Томас Герберих во знак на пријателство им подари една фудбалска топка со боите на Германија.

Фудбал поврзува

Почеток на страницата