Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Кандидатура за Советот за безбедност

Fahnenvielfalt der Vereinte Nationen, UN Hauptquartier, flags at UN Headquarter

Fahnenvielfalt der Vereinte Nationen, UN Hauptquartier, USA, New York City, Manhattan | flags at UN Headquarter, USA, New York City, Manhattan | Verwendung weltweit, © blickwinkel

Текст

Германија се кандидира за неперманентно седиште во Советот за безбедност на ООН. Тогашниот министер за надворешни работи Штајнмаер ја објави кандидатурата за периодот 2019/20 година на 27 јуни 2016 година во Хамбург. Изборите најверојатно ќе се одржат во јуни 2018 година во Генералното собрание на ООН.

Со кандидатурата Германија покажува дека и понатаму сака да придонесува за мирот и стабилноста.

поопширни информации на англиски јазик...

Почеток на страницата