Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Одлучно дејствување наместо само владеење – Германското претседателство со Г7 во 2022 година

German G7 Presidency logo in white on a blue background.

German G7 Presidency logo, © Federal Government

03.01.2022 - Текст

На 1 јануари 2022 г. Германија ќе претседава една година со Г7. Министерката за надворешни работи Бербок, за работата на министерките и министрите за надворешни работи на Г7 се потпира на агендата за превенција и трансформација. Главни акценти: климатската криза, пандемијата како и зајакнување на отпорноста на демократиите.

поопширно на англиски јазик...

Почеток на страницата