Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Визи и влез во Германија

Текст

Добредојде во Германија!

Конзуларното и визното одделение сe отворени! Упатство за задолжителните правила за здравствената заштита може да најдете тука

Само на лицата со валидно доделен термин им е дозволен пристап до визниот оддел за да аплицираат за виза. Благовремено пред Вашиот термин ќе добиете соодветна потврда преку електронска пошта (мејл).
Затоа ве молиме бидете трпеливи и воздржете се од лични посети на амбасадата и телефонски или писмени барања.

Почеток на страницата