Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Амбасадата

Анке Холштајн

Амбасадорката на СР Германија во Република Северна Македонија, Анке Холштајн

Како германска амбасадорка во Северна Македонија важно ми е уште повеќе да ги зближиме нашите земји и народи и Северна Македонија на најдобар можен начин да ја поддржиме на нејзиниот пат кон Европската Унија.

Анке Холштајн

Адреса и работно време

Германска амбасада Скопје
Германската амбасада во Скопје© Германска амбасада Скопје

Назив

Амбасада на Сојузна Република Германија

раководител / раководителката

Анке Холштајн, вонредна и ополномоштена амбасадорка

Место

Скопје

Телефон:

+389 2 309 39 00

Факс:

+389 2 309 38 99

Повеќе информации се наоѓаат во нашата изјава за заштита на податоци!

Адреса

Амбасада на Сојузна Република Германија, ул. Леринска 59, 1000 Скопје, Република Северна Македонија

улица

ул. Леринска 59

Работно време

Општо работно време и контакти на амбасадата

понеделник до четврток: 08.00 ч. - 12.00 ч. и 14.00 ч. - 16.00 ч.
петок: 08.00 ч. - 12.00 ч.


Работно време и контакти на визниот оддел

Поднесување на барања за виза: понеделник до петок

Барања за виза со престој подолг од 90 дена (приклучување кон семејство, пракса, студии, јазични курсеви, работна виза, Au-Pair) се примаат исклучиво со претходно закажан термин по електронски пат (online-постапка)

Издавање на визи:
понеделник до четврток: 14.00 ч. - 15.30 ч.
петок: 12.30 ч. - 13.00 ч.

Информации на визниот оддел по мејл
Ве молиме за Вашето разбирање што телефонските прашања, за жал, не може да бидат одговорени.

Службено подрачје

Република Северна Македонија

јазици

македонски, албански

веб страница

http://www.skopje.diplo.de

Контакт со амбасадата

Почеток на страницата