Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Германска амбасада Скопје

30 години од падот на берлинскиот ѕид

Нацртано на ѕидот: Трабант како го руши ѕидот

13 ° ц

Berlin

© dwd.de

Ве известуваме дека Германската амбасада нема да работи следниве денови: и 17 октомври 2019 година.
Ju njoftojmë se ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë nuk punon në ditët vijuesе: 3 dhe 17 tetor 2019.

Томас Герберих

Амбасадорот Томас Герберих
» Најважниот елемент на нашите заеднички напори е продлабочувањето и надградувањето на евро-атлантската перспектива. Нејзиното темпо ќе се забрза кога решително ќе се работи на посакуваните реформи кои доследно ќе бидат спроведени. « Томас Герберих

Услуги

Useful links

Почеток на страницата