Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Rreth nesh

Petra Drexler, Ambasadore

Petra Drexler, ambasadorja

Ngrohtësia me të cilën jam pritur këtu është shprehje e respektit të madh për Gjermaninë. Si Ambasadore do të angazhohem për zgjerimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të ngushta në të gjitha nivelet dhe për rrugëtimin e Maqedoninsë së Veriut drejt BE-së

Petra Drexler, Ambasadore

Ambasada e Republikës  Federale të Gjermanisë
Ambasada e Republikës  Federale të Gjermanisë© Ambasada Gjermane Shkup

Emërtimi:

Ambasada e Republikës  Federale të Gjermanisë 

Udhëheqja:

Petra Drexler, Ambasadore

Shteti:

Maqedonia e Veriut

Adresa:

Rr. Lerinska 59, 1000 Shkupi

Qarku administrativ/kosullor:

Republika e Maqedonisë së Veriut

Orari i punës:

Orari i punës në përgjithësi dhe kontakti me Ambasadën:

E hënë – E enjte: 08.00 - 12.00  dhe 14.00  - 16.00
E premte: 08.00 - 12.00

Orari i punës së Zyrës ligjore dhe konsullore:
Zyra e vizave, në parim, është e hapur vetëm për aplikues me termin të vlefshëm ose për ata që duhet të paraqesin dokumente plotësuese në kohën e përcaktuar. Për çështje të tjera konsullore, Zyra ligjore dhe konsullore është e hapur nga e hëna deri të enjten, prej orës 14:00 deri në orën 15:00, pa termin të caktuar paraprakisht.

Informacione lidhur me vizat përmes emajlit:
Pyetjet lidhur me vizat do të përgjigjen vetëm përmes emajlit. Para se të na kontaktoni, Ju lutemi lexoni fillimisht informacionet në faqen tonë të internetit dhe në fletët përkatëse të informacionit.

Gjuhët:

Maqedonisht, Shqip

Link tek formulari i kontaktit

Telefoni:

+389 2 309 39 00

Fax:

+49 30 1817 67272

Uebfaqja:

Shënim për aksesin pa pengesa

Ambasada është e paaksesueshme për persona me aftësi të kufizuara fizike për shkak të mungesës së infrastrukturës përkatëse.

DataDita e javësEmri
1 janare hënëViti i Ri
8 janar (7 јан.)e hënëKrishtlindjet ortodokse
29 marse premteE premtja e Madhe
1 prille hënëPashkët
10 prille mërkurëDita e Fitër Bajramit
1 maje mërkurëDita ndërkombëtare e punës
06 maje hënëPashkët ortodokse
20 maje hënëDita e rrëshajave
2 gushte premteIlindeni
9 shtator (8 shtator)e hënëFesta Kombëtare e Maqedoisë së Veriut
3 tetore enjteDita e Bashkimit të Gjermanisë
25 dhjetore mërkurëDita e parë e Krishtlindjeve
26 dhjetore enjteDita e dytë e Krishtlindjeve

Gjatë festave Ambasada është e mbyllur.

Direktiva për parandalimin e korrupsionit në Administratën federale prej dates 30 korrik 2004 përcakton kornizën ligjore për parandalimin e korrupsionit në Ministrinë e Jashtme Federale dhe përfaqësitë jashtë vendit.

Parandalimi i Korrupsionit