Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Ambasadorja Petra Dreksler

Biografi

e lindur më 16.12.1976 në Erlabrun/Ercgebirge (Erlabrunn/Erzgebirge)

Karriera profesionale
Nga prilli 2023Ambasadore e Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut
2019 - 2023Udhëheqëse e departamentit të Goethe-Institutit, Instituti për Marrëdhënie me Jashtë (ifa) mes tjerash me organizata ndërmjetësuese të politikës së jashtme për kulturë, Ministria e Punëve të Jashtme, Berlin
2015 – 2019Zëvendësudhëheqëse e departamentit të Marrëdhënieve kulturore dhe mediave për Afrikën veriore/Lindjen e afërt, Ministria e punëve të jashtme, Berlin
2013 – 2015Referente (Siri/Liban), Ministria e Punëve të Jashtme, Berlin
2012 – 2013Këshilltare politike (Siri), Konsullata e përgjithshme e Gjermanisë në Stamboll
2010 – 2012Zëvendësudhëheqëse e Përfaqësisë së përhershme të Republikës Federale të Gjermanisë në Konferencën e çarmatimit, Gjenevë
2007 – 2010Referente për politikë dhe shtyp, Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Siri, Damask
2005 – 2007Referente për dialog me botën islame, sektori i kulturës, Ministria e Kulturës, Ministria e Punëve të Jashtme, Berlin
2002 – 2004Referente për kulturë dhe politikë, Ambasada e Republikës Federale të Gjermanisë në Gjeorgji, Tiflis
2001 – 2002Udhëheqëse e shërbimit të praktikës për programet studimore Bachelor të Universitetit të Bayreuthit
Arsimimi
2004 – 2005Shërbimi përgatitor për shërbimin e lartë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Akademia e Bonit
1998 – 1999Një semestër jashtë vendit në Universitetin e Kairos, Fakulteti i filozofisë
1995 – 2001Studimet e shkencave islame, shkencave fetare dhe etnologjisë, Universiteti i Bayreuthit
1995Matura, Gjimnazi “Bertolt-Brecht-Gymnasium” në Shvarcenberg/Ercgebirge (Schwarzenberg/Erzgebirge)