Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Петра Дрекслер, Амбасадорка

Петра Дрекслер, амбасадорка

Срдечноста со која ме примате овде е израз на големата почит кон Германија. Како Амбасадорка ќе се залагам за натамошно надградување на нашите блиски односи на сите нивоа и за патот на Северна Македонија кон ЕУ

Петра Дрекслер, Амбасадорка

Адреса и работно време

Германска амбасада Скопје
Германската амбасада во Скопје© Германска амбасада Скопје

Назив

Амбасада на Сојузна Република Германија

Раководство

Петра Дрекслер, Амбасадорка

Место

Скопје

Адреса

ул. Леринска 59

Повеќе информации се наоѓаат во нашата изјава за заштита на податоци!

Службено подрачје

Република Северна Македонија

Работно време

Општо работно време и контакти на амбасадата

понеделник до четврток: 08.00 ч. - 12.00 ч. и 14.00 ч. - 16.00 ч.
петок: 08.00 ч. - 12.00 ч.

Работно време на правно-конзуларниот оддел:
Одделот за визи начелно е отворен само за апликанти со валидно доделен термин или кои валидно доставуваат дополнителни документи во наведените термини. За други конзуларни прашања, правното и конзуларното одделение е отворено од понеделник до четврток, од 14 до 15 часот, без претходно закажан термин.

Информации на визниот оддел по електронска пошта (мејл):
Прашања во врска со виза се одговараат исклучиво прелу електронска пошта (мејл). Ве молиме пред да не контактирате секогаш да ги прочитате информациите на нашата веб страна и соодветните информативни листови.

јазици

македонски, албански

Формулар за контакт

Телефон:

+389 2 309 39 00

Факс:

+49 30 1817 67272

веб страница

Напомена за пристап во Амбасадата

Амбасадата е непристапна за лица со физичка попреченост поради недостиг на пристапни рампи.

Услуги

Новости

Social Media

Почеток на страницата