Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Донација за Клиниката за ортопедија

Галерија на фотографии

Амбасадата преку програмата Мали проекти донираше лабораториски фрижидер за трансплантација на Банката за коски и коскени ткива на Клиниката за ортопедија при Клиничкиот центар во Скопје во вредност од 6.500,- евра.

Финансиската поддршка е овозможена од буџетот на Сојузно министерство за надворешни работи.

Му честитаме на македонскиот медицински персонал, националниот координатор за трансплантација на органи и неговиот стручен тим за првите трансплантации на срце од минатата година па наваму, како и првата експлантација на коскени ткива од починат донор, со што беа спасени повеќе скапоцени човечки животи.

Донација за Клиниката за ортопедија

Почеток на страницата