Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Поддршка за доброволните противпожарни друштва во Кавадарци и Неготино

Галерија на фотографии

Волонтерските активности се столбот на општеството. Со поддршката на амбасадата преку фондот за мали проекти на германското министерство за надворешни работи за нова противпожарна облека, доброволните противпожарни друштва „Сашко Гешовски“ во Кавадарци и „Повардарец“ во Неготино сега може уште подобро да го штитат населението и да помагаат. Во рамките на примопредавањето, заменикот на амбасадорката, Ото Граф, имаше и средби со градоначалниците на двата града, Митко Јанчев и Горан Стојанов.

Поддршка за доброволните противпожарни друштва во Кавадарци и Неготино

Почеток на страницата