Willkommen auf den Seiten des Auswärtigen Amts

Достапност на одделот за визи

28.10.2021 - Текст

Тука ќе ја најдете информацијата за достапноста на одделот за визи

Работно време и примање на барање за виза (само со термин)

  • Понеделник до четврток од 8:00 до 12:00 часот и од 13:00 до 15:30 часот.
  • Петок од 8:00 до 12:00 часот.

Доставување на пасош за издавање на виза по известување на амабасадата

Штом ќе се одлучи по вашето барање, амбасадата преку електронска пошта ќе ве извести за:

  • денот и часот на доставување на пасошот во визниот оддел.

Ве молиме доставете го вашиот пасош во точно определеното време во визниот оддел и доставете ја сметката со бар кодот, која ви е дадена при поднесување на барањето за виза.

Пасошите се подигаат истиот ден од понеделник до четврток од 15:00 до 16:00 часот. Доколку по поднесување на барањето за виза Ви е издаден нов пасош, визата може да се додели следниот работен ден.

Контакт со одделот за визи

Формулар за контакт

Почеток на страницата